• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Gepofte zoete aardappel met rundergehakt en kokosdressing
4/5 personen
45 minuten

Gepofte zoete aardappel met rundergehakt en kokosdressing

Gepofte zoete aardappel met rundergehakt en een avocado kokosdressing, healthy comfort food voor doordeweeks of in het weekend. Je kan het gerecht goed van tevoren maken, dus ook voor doordeweeks is dit een lekker recept. In dit recept is het mager rundergehakt afkomstig van onze eigen koeien. Er zijn geen toevoegingen als conserveringsmiddelen toegevoegd aan ons gehakt. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. En daar zijn we eigenlijk best trots op!

Wij gebruiken zoete aardappels, ook kan je gewone aardappels gebruiken. De aardappels poffen we in de oven. Wist je dat het heel goed is om aardappels te bereiden en deze een nacht in de koelkast te laten staan, voordat je ze eet? Een win-win op drukke dagen dus!

Het bonen-gehaktmengsel is binnen een handomdraai klaar met behulp van de ras el hanout kruidenmix. Dit is een kruidenmix welke je kant-en-klaar kan kopen, dit mengsel bestaat onder andere uit komijn, paprika, korianderzaad, kaneel, gember, peper, kurkuma, kardemom en nootmuskaat.

Door de heerlijke dressing doen we kokoskwark, je kan de dressing ook met gewone kwark maken. De kokoskwark geeft het recept een lekkere twist.

Dit heb je nodig

  • 500 gram mager rundergehakt
  • 4 – 6 (zoete) aardappels
  • 400 gram zwarte/bruine bonen
  • 140 gram tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 prei
  • 1 pot bouillon (=400 ml)
  • Rucola sla
  • Olijfolie
  • 4 el ras el hanout kruiden (mengsel van oa komijn, paprika, korianderzaad, kaneel, gember, peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat.)

  • Kokos avocadodressing:
  • 1 avocado
  • 100 gram (kokos)kwark
  • Sap van een halve citroen
  • 1 tl ras el hanout kruiden
  • peper en zout

En zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het vlees uit de koelkast.
  • Prik rondom gaatjes in de (zoete) aardappels, leg deze in een ovenschaal en pof de (zoete) aardappels afhankelijk van de grootte 45-60 minuten in de oven. Controleer regelmatig.
  • Snij de ui, prei en knoflook fijn.
  • Fruit de ui en knoflook in olijfolie met peper en zout een paar minuten.
  • Voeg vervolgens het gehakt en de prei toe en roerbak kort 4-5 minuten.
  • Doe de kruiden, tomatenpuree en de bonen in de pan. Bak dit 2 minuten.
  • Doe vervolgens de bouillon in de pan. Bak dit geheel nog 10 minuten zachtjes en haal de pan van het vuur.
  • Dressing: voeg alle ingrediënten voor de dressing in een kom, mix het geheel met de (staaf) mixer tot een romige dressing. Proef af met paprikapoeder, peper en zout.
  • Snij een driehoek uit de gepofte aardappel en vul deze met het gehaktmengsel.
  • Garneer de zoete aardappels met de kokos avocado-dressing.
  • Serveer de gepofte aardappels met de overgebleven dressing en eventueel rucola sla.
  • Eet smakelijk!