• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Erwtensoep
4/5 personen
120 minuten

Erwtensoep

De winter komt er aan, dus ook lekkere home made erwtensoep! Hoe maak je echt lekkere erwtensoep?

Ga naar de slager, de groenteboer, een grote soeppan en nodig familie en vrienden uit. Bekijk het filmpje en duik lekker de keuken in. 

Om deze video of embedded content te zien, moet je cookies accepteren.

Pas je cookievoorkeuren aan

Dit heb je nodig

Ingrediënten voor 4/5 personen

  • 1 Hamschijf van 500 gram, goede kwaliteit
  • 500 gram spliterwten
  • 1 rookworst 
  • 1 knolselderij
  • 3 kruimige aardappels
  • 1 bosje bladselderij
  • 1 winterpeen
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 3 laurierblaadjes
  • peper en zout
  • 2 liter water

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place). Maak de groenten schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  • Doe de hamschijf, erwten, laurierblaadjes, zout en het water in de soeppan.
  • Breng het water aan de kook. Tijdens het verhitten van het water, hamschijf en de erwten drijven gestolde eiwitdeeltjes naar de oppervlakte, laat 5-10 min zachtjes borrelen en schuim dan af voor een heldere soep.
  • Laat het zachtjes 45 minuten koken op het kleinste pitje, eventueel met tussenplaatje.
  • Voeg de groenten na 45 minuten in de soep. Laat op het kleinste pitje de soep nog 1 uur en 45 minuten zachtjes koken.
  • Haal de hamschijf uit de pan. Laat even afkoelen en snij vervolgens in kleine blokjes. Doe het vlees terug in de pan.
  • Roer vervolgens de soep goed door. De erwten vallen vanzelf helemaal uit elkaar. De soep bind zich ook door de aardappelen en de erwten.
  • Proef af met peper en zout. Snij de rookworst in kleine plakjes en verwarm kort in de soep.
  • Lekker met roggebrood en Katenspek, bij ons in de winkel uit eigen keuken ;-)

Eet smakelijk!