• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Entrecote met eigengemaakte pestodressing
3/4 personen
25 minuten

Entrecote met eigengemaakte pestodressing

Carnivoren aan tafel? Dan is dit recept iets voor jou!

Entrecote, van eigen vee, met een eigengemaakte pestodressing. De pesto is perfect van te voren te breiden. Met een kerntemperatuurmeter in huis, kan je diner niet meer mislukken!  

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 3/4 personen

  • 300-400 gram Entrecote
  • 40 gr verse basilicumblaadjes
  • 15 gram peterselie, 15 gram dragon
  • 1 teentje knoflook
  • 30 gram gesnipperde ui
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 50 gr geroosterde pijnboompitten
  • 200 ml (goede) ev olijfolie of half zonnebloem/olijfolie
  • naar smaak peper – zout
  • eventueel wat citroensap
  • roomboter

En zo maak je het

  1. Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  2. Haal de entrecote ruim van te voren uit de koeling.
  3. De heerlijke pesto leerde wij maken van onze kok Luuk;
  4. Rooster de pijnboompitten licht en laat ze afkoelen
  5. Mix de pitten met de knoflook, ui, peterselie, dragon en basilicum samen met de olijfolie tot een gladde massa.
  6. Schaaf de Parmezaanse kaas heel fijn en roer het in 3 delen door de massa heen.
  7. Breng op smaak met peper en zout en eventueel citroenrasp en-sap.
  8. Verhit de roomboter in de pan op hoog vuur.
  9. Bak de entrecote om en om bruin op hoog vuur.
  10. Zet het vuur laag en laat nog 5-7 minuten zachtjes bakken.
  11. Gebruik een kerntemperatuurmeter voor de perfecte garing. 45 graden is rose, 50 graden is medium, 55 graden is well done.
  12. Dek de entrecote na het bakken af met aluminiumfolie en laat een paar minuten rusten voordat je de entrecote aansnijdt.
  13. Serveer de pesto apart van de entrecote. Ook lekker bij gebakken aardappeltjes!
  14. Eet smakelijk!