• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Broodje Pulled Pork
5/6 personen
12 uur

Broodje Pulled Pork

Pulled Pork al een aantal jaren een populair gerecht. Pulled Pork wordt gemaakt van varkensschouder of procureur (varkensnek).

Wij kiezen in dit recept voor procureur. We laten het varkensvlees langzaam garen om het vervolgens met twee vorken uit elkaar te trekken. Weer of geen weer, je maakt dit recept op de BBQ of in de oven. Het wachten wordt beloond! 

Dit heb je nodig

Ingrediënten voor 5/6 personen

  • 1.2 kg Procureur van het Duroc Varken
  • 400 ml BBQ saus
  • 500 gram Koolsalade
  • 4-6 Ciabatta broodjes
  • Roomboter

Kruidenrub

  • 4 tl mosterd
  • 1 tl koriander
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl komijn
  • 2 tl gerookte paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 tl zout

Voor de bereiding op de BBQ heb je natuurlijk houtskool en rookhout nodig.

En zo maak je het

Bereiding oven:

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Begin de avond van te voren. Maak de kruidenrub, doe alle ingrediënten in een kommetje en mix totdat het een lekkere kleverige pasta geworden is. Smeer de procureur in en zet voor tenminste 10 uur terug in de koelkast.
  • Haal het vlees minimaal 2 uur van te voren uit de koeling.
  • Verwarm de oven voor op 100 graden.
  • Voeg de roomboter in de pan en braad het vlees aan in een oven bestendige pan, totdat de procureur een mooie bruine kleur heeft, ongeveer 10 minuten. Draai de procureur af en toe voor een lekker krokant korstje.
  • Na het aanbraden, zet het vuur uit en giet 200 ml BBQ saus over het vlees in de pan.
  • Zet de pan met deksel in de oven op 100 graden, voor 7 uur.
  • Steek na 7 uur de kerntemperatuurmeter erin om te kijken wat de kerntemperatuur van het vlees is. De kerntemperatuur moet 85 graden zijn. (Hoe lager de oven tempratuur, hoe beter voor het vlees)
  • Draai de oven naar 120 graden voor de laatste 3 uur.
  • Het vlees is bij een kerntemperatuur van 85 graden gemakkelijk met 2 vorken uit elkaar te trekken. Lukt het niet? Doe het vlees dan nog even in de oven.
  • Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en maak de broodjes op met Koolsalade, Pulled Pork en heerlijke BBQ saus.
    Een andere variant bij mooi weer zou zijn: kruidenrub, niet aanbraden, direct in de oven en na 10 uur een half uur roken op de BBQ! Ook heerlijk!

Bereiding BBQ:

  • tot en met stap 3 kan je het bovenstaande recept volgen van 'bereiding oven'
  • Begin de avond van te voren: rub de procureur helemaal in met de rub. 
  • Pak de procureur stevig in met kleeffolie. 
  • Haal de ochtend van de BBQ de procureur een paar uur van te voren uit de koelkast.
  • Doe het rookhout in het water en week het rookhout 30 minuten in het water.
  • We gaan de procureur indirect BBQen.
  • Stook de bbq op naar 125 graden en voeg het rookhout toe.
  • Leg de procureur 2,5 tot 3 uur op het rooster.
  • Na 2,5-3 uur leg je de procureur in een aluminiumbak en pak de procureur in met aluminiumfolie in, zorg dat er een goede ‘bark’ op zit.
  • Laat ongeveer nog 5-6 uur garen tot een kerntemperatuur van 85-95 graden.
  • Wanneer de kerntemperatuur is bereikt laat je de procureur 20 minuten rusten.
  • Trek vervolgens met twee vorken de procureur uit elkaar.
  • Je hebt nu de lekkerste Pulled Pork van de BBQ!
  • Serveer met een eigengemaakt BBQ saus, ijsbergsla of een lekkere koolsalade en een knapperig ciabatta broodje.

Eet smakelijk!

Wijntip van Ronald: L’Ancien Beaujolais, Jean-Paul Brun 2013 (Licht gekoeld)