• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Bavette met gegrilde groenten
2/3 personen
20 minuten

Bavette met gegrilde groenten

Als wij iets lekkers willen eten, kiezen wij altijd een steak, bijvoorbeeld Bavette, Baksucade, Entrecote of een lekkere Rib eye met gegrilde groenten. Eigenlijk passen gegrilde groenten overal bij. Bavette van het Black Angus rund of eigen vee is onze favoriete steak. Heel makkelijk en o zo lekker. Wij hebben voor Bavette gekozen. De Bavette komt uit de ‘vang’ van de koe. Het is dus werkvlees met een grove structuur. De Bavette wordt ook 'Flank steak' genoemd. De heerlijke smaak van Bavette komt door de rijping van het vlees. Onze bavette wordt 28 dagen gerijpt. Ons rundvlees komt van eigen vee. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. En daar zijn we trots op!

De keuze van de gegrilde groenten mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Wij kozen voor courgette, aubergine, paprika en tomaatjes. Je kan de Bavette met gegrilde groenten op de BBQ maken, in de oven of in de grillpan.  

Dit heb je nodig

  • 300-400 gram Bavette
  • 1 courgette
  • 1 Aubergine
  • 250 gram kleine tomaten (aan tak)
  • 1 of 2 rode paprika's
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 2 tl Gedroogde Italiaanse kruiden
  • Handje rucola sla
  • Olijfolie, Peper en zout

En zo maak je het

  • Haal de Bavette ruim een uur van te voren uit de koelkast. 
  • We beginnen met het grillen van de groenten. Wanneer je gebruik maakt van de BBQ, maak deze klaar voor direct grillen op 180 graden. Als je een gietijzer rooster hebt, is deze perfect te gebruiken voor de gegrilde groenten. 
  • Als je de gegrilde groenten in de oven maakt, verwarm je de oven voor op 180 graden, grillstand.
  • Snij de courgette, aubergine en de paprika's in dunne plakken van 0,5 centimeter.
  • Kwast de groenten in met olijfolie om te bakken en peper en zout de plakken. 
  • Wanneer de BBQ, oven of de grillpan heet genoeg is, grill je de groenten kort om en om, ongeveer 3-4 minuten.
  • Wanneer je gebruik maakt van de BBQ, is het handig om de tomaten aan een tak te grillen, zodat ze niet tussen de kolen belanden :-)
  • Als de groenten klaar zijn, leg ze in een braadslee en breng op smaak met de Balsamicoazijn, de Gedroogde Italiaanse kruiden en eventueel peper, zout en olijfolie.
  • Doe de gegrilde groenten op een lage stand in de oven om ze warm te houden, op 80 graden.
  • We gaan de Bavette bereiden. De Bavette van 300-400 gram heeft ongeveer 15 minuten nodig, de exacte tijd is afhankelijk van het gewicht van de steak. Gebruik daarom altijd een kerntemperatuurmeter. Dan heb je altijd de perfecte garing.
  • Wanneer je gebruikt maakt van de BBQ kan je eerst indirect beginnen om vervolgens direct de Bavette te grillen. De Bavette heeft een kerntemperatuur van 48-50 graden nodig voor medium. 
  • Als je de Bavette in de pan bakt, doe je een klein beetje vetstof in de pan. Wij gebruiken een combinatie van roomboter en olijfolie. We bakken de Bavette op hoog vuur om en om bruin, totdat de Bavette een mooie bruine kleur heeft. Vervolgens doen we de bavette op 80 graden in de oven (naast de gegrilde groenten).
  • De Bavette is klaar als deze een kerntemperatuur van 48-50 graden heeft bereikt. Breng de Bavette op smaak met vers gemalen zwarte peper en zout. Wij gebruiken gerookt zeezout.
  • Doe de rucola sla op een bord, verdeel de gegrilde groenten erbij en trancheer de Bavette in mooie repen voor naast de gegrilde groenten. 
  • Eet smakelijk!