Bavette met gegrilde groenten

Bereidingstijd: 15 tot 30 minuten

Als wij niet weten wat we willen eten, dan serveren wij altijd een steak, bijvoorbeeld Bavette, Baksucade, Entrecote of een lekkere Rib eye met gegrilde groenten.  Eigenlijk passen gegrilde groenten overal bij, een lekkere steak is onze favoriet. Heel makkelijk en o zo lekker. Wij hebben voor Bavette gekozen. De Bavette komt uit de ‘vang’ van de koe. Het is dus werkvlees met een grove structuur. De Bavette wordt ook 'Flank steak' genoemd. De heerlijke smaak van Bavette komt door de rijping van het vlees. Onze bavette wordt 28 dagen gerijpt. Ons rundvlees komt van eigen vee. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. En daar zijn we trots op!

De keuze van de gegrilde groenten mag je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Wij kozen voor courgette, aubergine, paprika en tomaatjes. Je kan de Bavette met gegrilde groenten op de BBQ maken, in de oven of in de grillpan. 

slagerij van eijk bavette groenten

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 300-400 gram Bavette
  • 1 courgette
  • 1 Aubergine
  • 250 gram kleine tomaten (aan tak)
  • 1 of 2 rode paprika's
  • 2 el Balsamicoazijn
  • 2 tl Gedroogde Italiaanse kruiden
  • Handje rucola sla
  • Olijfolie, Peper en zout

Bereiding

  1. Haal de Bavette ruim een uur van te voren uit de koelkast. 
  2. We beginnen met het grillen van de groenten. 
    Wanneer je gebruik maakt van de BBQ, maak deze klaar voor direct grillen op 180 graden. Als je een gietijzer rooster hebt, is deze perfect te gebruiken voor de gegrilde groenten.  
  3. Als je de gegrilde groenten in de oven maakt, verwarm je de oven voor op 180 graden, grillstand.
  4. Snij de courgette, aubergine en de paprika's in dunne plakken van 0,5 centimeter.
  5. Kwast de groenten in met olijfolie om te bakken en peper en zout de plakken. 
  6. Wanneer de BBQ, oven of de grillpan heet genoeg is, grill je de groenten kort om en om, ongeveer 3-4 minuten.
  7. Wanneer je gebruik maakt van de BBQ, is het handig om de tomaten aan een tak te grillen, zodat ze niet tussen de kolen belanden :-)
  8. Als de groenten klaar zijn, leg ze in een braadslee en breng op smaak met de Balsamicoazijn, de Gedroogde Italiaanse kruiden en eventueel peper, zout en olijfolie.
  9. Doe de gegrilde groenten op een lage stand in de oven om ze warm te houden, op 80 graden.
  10. We gaan de Bavette bereiden.
    De Bavette van 300-400 gram heeft ongeveer 15 minuten nodig, de exacte tijd is afhankelijk van het gewicht van de steak. Gebruik daarom altijd een kerntemperatuurmeter. Dan heb je altijd de perfecte garing.
  11. Wanneer je gebruikt maakt van de BBQ kan je eerst indirect beginnen om vervolgens direct de Bavette te grillen. De Bavette heeft een kerntemperatuur van 48-50 graden nodig voor medium. 
  12. Als je de Bavette in de pan bakt, doe je een klein beetje vetstof in de pan. Wij gebruiken een combinatie van roomboter en olijfolie. We bakken de Bavette op hoog vuur om en om bruin, totdat de Bavette een mooie bruine kleur heeft. Vervolgens doen we de bavette op 80 graden in de oven (naast de gegrilde groenten).
  13. De Bavette is klaar als deze een kerntemperatuur van 48-50 graden heeft bereikt. Breng de Bavette op smaak met vers gemalen zwarte peper en zout. Wij gebruiken gerookt zeezout
  14. Doe de rucola sla op een bord, verdeel de gegrilde groenten erbij en trancheer de Bavette in mooie repen voor naast de gegrilde groenten. 
  15. Eet smakelijk!

 


Specificaties

  • Bereidingstijd 15 tot 30 minuten
  • Categorie: Hoofdgerecht
  • Bereidingstijd: 20 minuten
  • Aantal personen: 2/3 personen
Webshop
Webshop
Slagerij
Winkel
Workshops
Workshops
Recepten
Recepten
Winkelwagen
Winkelwagen
0