• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Truffelpasta met entrecote
2/3 personen
20 minuten

Truffelpasta met entrecote

Truffelliefhebbers opgelet! Speciaal voor de komende feestdagen, of voor elke andere zon- of feestdag, hebben we een super lekkere pasta gemaakt. Voor deze pasta gebruiken we tagliatelle als pasta, verse groenten, truffeltapenade en entrecote. Je gasten blijven opscheppen.

De entrecote welke we gebruiken in dit recept, is de entrecote van ons eigen vee. Wij vinden het belangrijk dat onze koeien een goed leven gehad hebben. Dat zorgt voor de heerlijke smaak in dit gerecht. De kwaliteit van de entrecote en de truffeltapenade spelen immers de hoofdrol in dit gerecht. Ga voor kwaliteit, kies bewust en proef het verschil! 

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 2-3 personen:

  • 180 gram Tagliatelle
  • 1 entrecote (250-300 gram)
  • 1 courgette
  • 250 gram kastanje champignons
  • 100 gram rucola sla
  • 3 el truffeltapenade
  • Parmezaanse kaas blok
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • peper/zout
  • olijfolie

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place).
  • Maak de knoflook en ui schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  • Snij de courgette en de kastanjechampignons in kleine stukken.
  • Rasp de citroen en pers de citroen uit, bewaar het citroensap apart.
  • Kook de tagliatelle volgens de verpakking.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten in olijfolie en voeg peper en zout toe.
  • Voeg de courgette en de kastanjechampignons toe en laat 6-8 minuten op middelhoog vuur gaan. Roer regelmatig.
  • Peper en zout de entrecote. Bak de entrecote medium, om en om op hoog vuur, vervolgens zachtjes 6 minuten. Kerntemperatuur: 48 graden. Laat de entrecote een paar minuten rusten en snij deze dan in mooie dunne reepjes.
  • Giet de pasta af en voeg de truffeltapenade toe aan de pasta, roer goed door.
  • Voeg de citroenrasp en sap toe aan de groente en laat nog 2 minuten staan, voeg vervolgens de groente en de entrecote bij de pasta. Breng de pasta met eventueel extra truffeltapenade, peper en zout op smaak.
  • Maak de borden op, leg de rucola op de borden, voeg vervolgens de pasta op de rucola.
  • Maak de borden af met lekkere Parmezaanse kaas vlokken.
  • Eet smakelijk!