• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Traybake met kip & groenten
3/4 personen
30 minuten

Traybake met kip & groenten

Onze enthousiaste collega Marleen is gek op het maken van een Traybake. Een traybake (=bakplaat) is een maaltijd vanaf de bakplaat uit de oven. Het is super makkelijk, je doet alle ingrediënten op één bakplaat en na een half uur kun je aan tafel. Wij lieten ons inspireren door Marleen en zijn aan de slag gegaan met dit heerlijke recept. Uiteraard heeft Marleen het recept ook gemaakt en is het recept goedgekeurd ;-)

Wij maken deze traybake met kipdijvlees en verschillende groenten. Je kan ervoor kiezen om de kip eerst aan te braden, zodat je een iets krokanter korstjes krijgt. Als je daar geen tijd of zin in hebt kan je de kip ook direct met de groenten in de oven garen. Wij gebruiken de kruidenmix Ras el Hanout, een lekkere oosterse kruidenmix paprika, korianderzaad, komijnzaad, kaneel, gember, zwarte peper, kurkuma, kardemom, nootmuskaat, kruidnagel & piment. Lekker en makkelijk dus!

We zijn benieuwd, ga jij ook aan de slag met deze traybake?

Dit heb je nodig

  • 3-4 stuks kippendij
  • 450 gram krieltjes
  • 4 tomaten
  • 1 aubergine
  • 2 paprika’s
  • 2 wortels
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el balsamico azijn
  • 50 gram olijven
  • 2 el ras el hanout kruidenmix
  • Rucola sla
  • Roomboter/olijfolie
  • Peper, zout

En zo maak je het

  • Haal de kip een uur voor de bereiding uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed de bakplaat met bakpapier of vet deze in.
  • Kruid de kippendijen met 1 el ras el hanout kruidenmix en peper/zout naar smaak.
  • Je kan ervoor kiezen om de kip eerst aan te bakken. Dat hoeft niet! Bak de kippendijen rondom bruin, in de pan 3-4 minuten voor een krokantere kip. Bewaar de kippendijen apart.
  • Snij de krieltjes doormidden in kleinere stukjes. Wil je de krieltjes heel houden? Kook/stoom ze dan eerst 5-6 minuten.
  • Snij de aubergine in stukken van 1 cm. Snij de olijven doormidden en de ui en knoflook in grove stukken.
  • Snij de paprika in reepjes van 1 cm en de tomaat in 4-en of in 6-en. Snij de wortel in dunne plakjes.
  • Verdeel de groenten op de bakplaat en verdeel gelijkmatig.
  • Voeg 2 eetlepels olijfolie, 1 el ras el hanout kruidenmix en de balsamicoazijn toe aan de bakplaat en hussel het geheel goed door. Peper en zout naar smaak.
  • Heb je de kip eerst aangebraden, dan hoeft de kip nog maar 15 minuten in de oven. Heb je de kip niet aangebraden? Doe de kip dan tegelijk met de groenten in de oven. De kip moet een kerntemperatuur hebben van 72 graden.
  • Doe de ovenschotel 30 minuten in de oven.
  • Serveer de ovenschotel met de rucola sla.
  • Eet smakelijk!