• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Stoofpot met bruin bier
4/5 personen
180 minuten

Stoofpot met bruin bier

Wij kunnen het hele jaar door een stoofpot eten. Dit is echt ons lievelingsrecept, en weet je... we gaan het met je delen! 

Wat super belangrijk in dit gerecht in dat je vlees van goede kwaliteit neemt, dus bijvoorbeeld riblappen of sucadelappen van ons eigen vee of van het Black Angus rund. Je proeft het verschil!

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 4/6 personen

  • 1 kg Riblappen of sucade lappen van eigen vee of Black Angus rund
  • 1 flesje bruin bier 330ml
  • 100 gram spekblokjes
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 rode paprika
  • 1⁄2 winterpeen
  • 1 ui
  • 250 ml groentebouillon
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • 8 takjes tijm
  • 2 el bloem
  • peper
  • zout
  • olijfolie
  • roomboter

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snij- planken. We werken in dit recept met 1 pan.
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place).
  • Haal het vlees ruim 1 uur van te voren uit de koelkast.
  • Snij de ui, paprika en de winterpeen in kleine blokjes.
  • Peper en zout het vlees voldoende.
  • Doe de roomboter/olie in de pan en bak het vlees in 3-en bruin, ongeveer 3-4 minuten per porties. Bewaar het vlees apart.
  • Bak in dezelfde pan de spekblokjes en groenten: begin met de spekblokjes, voeg na 2 minuten de paprika en winterpeen toe. Voeg naar smaak peper en zout toe,laat het geheel nog ongeveer 5 minuten gaan. Blijf roeren in de pan!
  • Voeg vervolgens de kastanjechampignons toe aan de pan en bak het geheel 4 minuten zachtjes.
  • Haal de groenten uit de pan en bewaar bij het vlees.
  • Fruit de ui (in dezelfde pan), voeg na 2 minuten de bloem toe en bak 1 minuut.
  • Voeg vervolgens het bier en de groentebouillon toe en breng zachtjes aan de kook.
  • Voeg de tomatenpuree toe en roer het tot één geheel.
  • Doe het vlees en de groenten terug in de pan.
  • Voeg de takjes tijm in zijn geheel toe aan de stoofpot.
  • Zet de pan met deksel op de kleinste pit (eventueel met tussenplaatje) voor ongeveer 180 minuten. Roer af en toe in de pan. Wanneer je met tussenplaatje stooft, kan je het geheel tot 300 minuten heel zachtjes op laten staan.
  • Proef na 180-240 minuten of het vlees de gewenste zachtheid heeft bereikt.
  • Haal de takjes tijm uit de pan, de blaadjes zijn er inmiddels afgevallen.
  • Eet de stoofpot met gebakken aardappels, rijst of lekker met friet.
  • Eet smakelijk!