• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Ossobuco met herfstgroenten
3/4 personen
150 minuten

Ossobuco met herfstgroenten

Nodig je leukste vrienden of lieve familie uit, doe de boodschappen, duik de keuken in, doe je mooiste feestjurk of -pak aan en ga aan de slag met dit heerlijke recept!

Ossobuco maak je van kalfsschenkels. Ossobuco is een echte Italiaanse klassieker die zijn oorsprong heeft in Milaan. Als je de juiste bereidingswijze toepast wordt de kalfsschenkel heel zacht en mals. Dit gerecht is een recept wat even wat tijd kost, het is het meer dan waard. Wij bereiden de kalfsossobuco in de snelkookpan. Wij kunnen niet meer zonder een snelkookpan, het gerecht in de snelkookpan is binnen 1/5 van de tijd gereed. Binnen 30 minuten is de ossobuco dus klaar. Als je geen snelkookpan hebt, kan je het gerecht in een braadpan maken of in de oven bereiden.

Wij eten de ossobuco met mini gnocchi. Gnocchi is een Italiaanse pastasoort, gemaakt van aardappel en pastameel. De gnocchi met de herfstgroenten maken we op smaak met een doperwtenpesto, een healthy variant! Pastinaak, spruitjes en kastanjes maken het gerecht af. De kastanjes kopen wij voorgekookt, je hoeft ze dan alleen maar kort te blancheren.

Geniet van dit recept, eet smakelijk.

Dit heb je nodig

  • 3-4 ossobuco (kalfsschenkels)
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 200 gram doperwten
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 el citroensap
  • 10 takjes oregano
  • 8 takjes tijm
  • 1 venkel
  • 500 gram (mini) gnocchi
  • 400 gram pastinaak
  • 400 gram spruitjes
  • 200 gram kastanjes (voorgekookt)
  • 250 gram paddenstoelen
  • 800 ml runderbouillon
  • Olie, roomboter, peper & zout

En zo maak je het

  • Haal het vlees ruim van tevoren uit de koelkast.
  • Snij het randje van de kalfsschenkel in, zodat deze niet omkrult.
  • Dep de kalfsschenkels droog, peper en zout de schenkel.
  • Snij de ui, knoflook en de venkel in kleine stukjes. Maak de spruitjes schoon, snij de paddenstoelen doormidden en de pastinaak in 2-en of in 4-en.
  • Voeg olie of roomboter in de pan, braad de kalfsschenkels per stuk om en om, totdat de kalfsschenkels een mooi bruine kleur hebben.
  • Haal de kalfsschenkels uit de pan, fruit de ui en knoflook 2 minuten in dezelfde pan. Voeg vervolgens de venkel toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes bakken.
  • Haal de blaadjes van de tijm en oregano, 8 takjes.
  • Doe de kalfsschenkels in de pan en voeg de bouillon en kruiden toe. Breng alles aan de kook. Zet de pan op het kleinste pitje, eventueel met tussenplaatje, laat het heel zachtjes 2 uur stoven met de deksel op de pan. Wij gebruiken een snelkookpan, dan ben je binnen 1/5 van de tijd klaar.
  • Doperwtenpesto: Kook (blancheer) de doperwten binnen 5 minuten gaar, giet af, bewaar iets van het kookvocht. Voeg de Parmezaanse kaas, 2 takjes oregano (alleen de blaadjes), 2 el olijfolie, citroensap en wat kookvocht toe. Maal fijn met de staafmixer.
  • Bereid de gnocchi en de kastanjes volgens de verpakking. Snij de kastanjes in kleine stukjes.
  • Kook (blancheer) of stoom de pastinaak en de spruitjes 6-7 minuten totdat ze beetgaar zijn.
  • Roerbak de paddenstoelen kort 2-3 minuten op hoog vuur.
  • Meng de gnocchi met de doperwtenpesto, de kastanjes, paddenstoelen, spruitjes en de pastinaak.
  • Haal de kalfsschenkels uit de pan en kook eventueel de jus in, tot een mooie dikke saus. Let op dat deze niet te zout wordt.
  • Maak een bedje van de herfstgroenten en presenteer de kalfsschenkel hierboven eventueel de jus.
  • Eet smakelijk!