De Paasdagen staan voor de deur. Voor deze heerlijke dagen hebben we een Lentequiche gemaakt. Een quiche gemaakt met Italiaanse Parmaham en gezonde groenten.
Deze tijd van het jaar staan de asperges centraal, wij hebben in dit recept gekozen voor groene asperges en bimi. Bimi, is qua smaak een kruising tussen groene asperge en broccoli. Bimi wordt ook wel ook wel aspergebroccoli of broccolini genoemd. Bimi is niet alleen lekker, maar ook heel gezond. In de Aziatische keuken wordt bimi veel gebruikt. Je kan bimi bij de groentewinkel of bij de supermarkt makkelijk verkrijgen.
In deze Lentequiche gebruiken we Parmaham en Pecorino kaas, allebei uit Italië. Pecorino kaas is een Italiaanse schapenkaas. Onze Parmaham wordt bereid met enkel zeezout en bevat geen conserveringsmiddelen of additieven. Deze Italiaanse parmaham wordt minimaal 12 tot 15 maanden gedroogd in de Italiaanse bergen. Een echte Parmaham proef je direct, heerlijk zacht en smaakvol.
Het lekkerste is om de Lentequiche 1 dag van tevoren maken, of de ochtend voordat je gasten aan tafel schuiven. De smaken trekken dan door de gehele quiche.
© 2025 Slagerij Aad van Eijk
Gerelateerde pagina's +