• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Kalfsossobuco met risotto
2/3 personen
150 minuten

Kalfsossobuco met risotto

Kalfsossobuco met risotto. Een heerlijke diner uit eigen keuken! Kalfsossobucco wordt gemaakt van kalfsschenkel. 

Het is een echte Italiaanse klassieker die zijn oorsprong heeft in Milaan.  

Dit heb je nodig

Ingrediënten voor 2/3 personen

  • 2 kalfsschenkels (je kunt deze voor de zekerheid bestellen, om teleurstelling te voorkomen)
  • 2 ui gesnipperd
  • 4 tenen knoflook gesneden
  • 2 stengels bleekselderij gesneden
  • 1 kleine winterpeen gesneden
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 4 takjes tijm
  • 3 takjes platte peterselie
  • Roomboter
  • 500 ml groentebouillon
  • 180 gram risotto
  • 200 ml droge witte wijn
  • 1 courgette gesneden
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 citroen
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • Bloem

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Snij het randje van de kalfsschenkel in, zodat deze niet omkrult.
  • Dep de kalfsschenkels droog, peper en zout de schenkel en haal deze vervolgens door de bloem.
  • Laat de roomboter in de pan smelten, braad om en om, totdat de kalfsschenkels een mooi bruine kleur hebben,
  • Haal de kalfsschenkels uit de pan, fruit de ui en knoflook 2 minuten in dezelfde pan, geen roomboter meer toevoegen.
  • Voeg de bleekselderij, wortel toe en roerbak 5 minuten. Blus af met 100ml droge witte wijn.
  • Voeg na 5 minuten de tomatenblokjes en 250 ml groentebouillon toe en breng alles aan de kook. Voeg de tijm en peterselie toe.
  • Doe de kalfsschenkels terug in de pan, voeg rasp van 1 citroen toe.
  • Zet de pan op het kleinste pitje, eventueel met tussenplaatje, laat het heel zachtjes 2 uur stoven met de deksel op de pan.
  • Het laatste half uur bereiden we de risotto. Fruit de knoflook en ui 2 minuten, voeg peper en zout toe. Voeg de risotto toe en roerbak 1 minuut mee. Blus af met 100 ml droge witte wijn.
  • Voeg 250 ml groentebouillon toe en laat 10 min op een klein pitje zachtjes garen, zonder te roeren.
  • Roer de risotto na 10 minuten door en zet eventueel een tussenplaatje onder de pan en laat nog 8 minuten garen.
  • De groenten gaan we kort, 5 minuten, roerbakken in de wok.
  • Voeg alles samen en pers de citroen uit over de risotto.
  • Haal de kalfsschenkels uit de pan en kook de jus in, tot een mooie dikke saus.
  • Maak een bedje van risotto en presenteer de kalfsschenkel hier boven op met de groenten-jus. Lekker met Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Wijntip van Ronald: Amarone della Valpolicella classico, Crosara de Le 2010