• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Hertenbiefstuk met zuurkoolrisotto
2/3 personen
25 minuten

Hertenbiefstuk met zuurkoolrisotto

Hertenbiefstuk met zuurkoolrisotto, een heerlijke combinatie. 

Hert is de meest toegankelijke wildsoort. Het is vol en zacht van smaak. Het is een heerlijk stukje vlees, waar je jouw gasten mee zult verrassen. In een handomdraai heb je een heerlijk stukje wild op tafel staan.

Daarbij maken we een risotto met zuurkool. Zuurkool is ook nog een super gezond, bevat antioxidanten en veel vezels. Extra lekker genieten dus. 

 

Dit heb je nodig

  • 2-3 hertenbiefstukjes
  • 180 gram risotto
  • 250 ml groentebouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 teen knoflook, fijn gesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 gram paddenstoelenmix
  • 200 gram biologische zuurkool
  • 6 takjes oregano
  • Handje walnoten, gehakt
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • Roomboter
  • Peper en zout, olijfolie

En zo maak je het

  • Haal het vlees ruim een uur van te voren uit de koelkast.
  • Bereid de zuurkool met 5 eetlepels water, zachtjes 20 minuten op het kleinste pitje.
  • Fruit de knoflook en ui 2 minuten, voeg peper en zout to
  • Voeg de risotto toe en roerbak 1 minuut mee.
  • Blus af met 100 ml droge witte wijn.
  • Voeg 250 ml groentebouillon en de oregano toe en laat 10 min op een klein pitje zachtjes garen, zonder te roeren.
  • Snij de paddenstoelenmix in stukjes.
  • Roer de risotto na 10 minuten door en zet eventueel een tussen- plaatje onder de pan.
  • De paddenstoelenmix gaan we kort, 3-4 minuten, roerbakken in de wok op hoog vuur met een klein beetje olijfolie.
  • Ondertussen gaan we de Hertenbiefstukjes bakken.
  • Doe de roomboter in de koekenpan en bak de hertenbiefstuk ZACHTJES, in tegenstelling tot gewone biefstuk op hoog vuur, wordt hertenbiefstuk zachtjes gebakken.
  • Bak de hertenbiefstukjes (150 gram per stuk), zachtjes in totaal ongeveer 8 minuten. De hertenbiefstuk is rare/medium bij een kerntemperatuur van 48-50 graden. Laat de hertenbiefstuk rusten onder aluminiumfolie, voordat je deze aansnijdt.
  • Voeg de paddenstoelenmix, de zuurkool en 1 eetlepel roomboter toe aan de risotto. Voeg naar smaak Parmezaanse kaas, peper en zout toe.
  • Maak een bedje van risotto en presenteer de hertenbiefstuk in plakjes hierboven op. Serveer met de Parmezaanse kaas en stukjes walnoten.
  • Eet smakelijk!