• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Hertenbiefstuk met chocolade portsaus & pompoenstamppot
2/3 personen
40 minuten

Hertenbiefstuk met chocolade portsaus & pompoenstamppot

Hertenbiefstuk met een chocolade portsaus van Tony Chocoloney chocolade.

Hert is het meest toegankelijke stukje wild. Het is ontzettend lekker. We bedachten dit recept met een chocolade portsaus (halleluja) en een pompoenstamppot erbij. De stamppot en de chocolade portsaus is perefct van te voren te bereiden. Maak het jezelf gemakkelijk en laat de pompoen snijden door de groenteboer! 

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 2 personen

  • 2 hertenbiefstuk (vers Europees)
  • 75 gram Tony’s Chocoloney (70% puur)
  • 100 ml wildbouillon
  • 3 el Port
  • eventueel maïzena
  • 500 gram kruimige aardappels
  • 500 gram pompoenblokjes
  • snufje cayennepeper
  • Peper en zout
  • Roomboter

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Haal de hertenbiefstukjes ruim 1 uur van te voren uit de koelkast.
  • Zet de kruimige aardappels en de pompoen op het vuur en kook 15-20 minuten.
  • Voeg de wildbouillon en de port samen in een steelpan en breng aan de kook.
  • Voeg de chocolade toe aan de steelpan en roer zachtjes tot een saus.
  • Voeg aan de saus cayennepeper, peper en zout toe. Wanneer je de saus te dun vindt, voeg wat maïzena toe tot de gewenste dikte.
  • Giet de aardappels en de pompoen af wanneer deze 15-20 minuten gekookt hebben en stamp de aardappels en de pompoen tot een lekke-re stamppot.
  • Voeg naar smaak een klein klontje roomboter, peper, zout en cayenne-peper toe aan de stamppot. Pas op met de cayennepeper, dat het niet te pittig wordt.
  • Voeg de roomboter aan de koekenpan en bak de hertenbiefstuk ZACHTJES, in tegenstelling tot gewone biefstuk op hoog vuur, wordt hertenbiefstuk zachtjes gebakken.
  • Bak de hertenbiefstukjes (150 gram per stuk), zachtjes in totaal onge-veer 8 minuten. De hertenbiefstuk is rare/medium bij een kerntempera-tuur van 48-50 graden.  Laat de hertenbiefstuk rusten onder alumini-umfolie, voordat je deze aansnijdt.
  • Serveer de chocolade portsaus apart van de pompoenstamppot en de hertenbiefstukjes. De chocolade portsaus is een begeleider, de herten-biefstuk heeft al veel smaak van zichzelf.

Wanneer je kiest voor dit gerecht tijdens de feestdagen, pas dan de hoe-veelheden aan, wanneer je meerdere gangen in je menu hebt!

Eet smakelijk!