• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Cous cous salade met biefstukreepjes
2/3 personen
25 minuten

Cous cous salade met biefstukreepjes

Back on track in januari, lekker een gezonde maaltijd met cous cous en biefstukreepjes. Ons rundvlees komt van eigen vee. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. En daar zijn we trots op!

Het lekkere aan deze biefstukreepjes is dat ze al gekruid zijn, lekker & makkelijk dus! Je kan de cous cous salade 1-2 dagen van tevoren maken en in de koelkast bewaren. De biefstukreepjes bak je a la minuut!

Dit heb je nodig

  • 250 gram gekruide biefstukreepjes
  • 200 gram cous cous (volkoren)
  • 1 tl ras el hanout
  • ½ tl 5 spices kruiden
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 1 ui
  • 1 el balsamico azijn
  • 1 citroen
  • ½ komkommer
  • 1 avocado
  • Handje rozijnen
  • Handje amandelen gezout en geroosterd
  • 2 el bladpeterselie, fijn gesneden
  • 2 el munt, fijn gesneden
  • Olijfolie ev, zout en peper

En zo maak je het

  • Haal de biefstukreepjes een uur van te voren uit de koelkast.
  • Doe de cous cous in en pan of in een kom, voeg de ras el hanout en 5 spices kruiden toe en bijna 300 ml kokend water. Dek de pan of kom af met een bord of deksel en laat het 15 minuten staan.
  • Snipper de ui fijn en snij de cherry tomaatjes doormidden.
  • Voeg 1 eetlepel olijfolie in de pan en fruit de ui 2-3 minuten. Voeg na 2-3 minuten de cherry tomaatjes toe met de balsamico azijn. Bak de ui met de tomaatjes ongeveer 5 minuten en laat afkoelen.
  • Snij de komkommer en avocado in kleine stukjes.
  • Maak de cous cous los met een vork en voeg 2-3 el olijfolie ev toe.
  • Voeg de peterselie, munt, komkommer, avocado, tomaatjes, rozijnen en ui toe aan de cous cous.
  • Voeg rasp van 1 citroen toe en de sap aan de cous cous. 
  • Proef af met peper en zout en voeg de amandelen toe. 
  • Bak de biefstukreepjes op hoog vuur 2-3 minuten en voeg toe aan de cous cous.
  • Eet smakelijk & geniet!