Zuurkoolschotel met Pulled Pork
2/3 personen
30 minuten

Zuurkoolschotel met Pulled Pork

Zuurkool met Pulled Pork, kan dat? Ja zeker! Het is zelfs super lekker. Deze easy zuurkoolschotel kan je maken met een left over Pulled Pork van een BBQ sessie, of trek je jas aan en steek de BBQ aan.

Als je Pulled Pork of Pulled Beef maakt, maak je vaak een flinke hoeveelheid. Wij maken Pulled Pork van Procureur van het Duroc varken. Pulled Beef maken we van de nek van het Black Angus rund. Geloof ons, we hebben beide varianten getest, heerlijk en makkelijk! Ben je op zoek naar een lekker recept van Pulled Pork of Pulled Beef, deze vindt je ook op onze website. Hieronder het recept van deze winterse ovenschotel.

 

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 2/3 personen:

  • 500 gram Zuurkool
  • 500 gram Kruimige aardappels
  • 300 gram Pulled pork gegaard (of Pulled Beef)
  • Olijfolie of Roomboter 
  • 80 gram geraspte oude kaas
  • Klein blikje ananas blokjes 
  • Peper
  • Zout

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukenge-reedschap en snijplanken. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zet de aardappelen op en kook deze 12-15 minuten, totdat deze ‘stampbaar’ zijn. 
  • Vet ondertussen een ovenschaal in met wat boter of olie.
  • Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de bodem van de ovenschaal.
  • Leg de ananasblokjes op de zuurkool in de ovenschaal, bewaar het ananassap apart.
  • Verdeel de pulled pork (of pulled beef) op de zuurkool in de ovenschaal. 
  • Als de aardappelen klaar zijn, stamp de aardappelen fijn, voeg peper en zout toe en het ananassap.
  • Voeg de gestampte aardappelen over de pulled pork, verdeel hierover de geraspte kaas.
  • Zet 20-25 minuten in de oven.
  • De zuurkoolschotel is ook lekker om de volgende dag op te warmen.
  • Eet smakelijk!
  • Heb je geen tijd om je Pulled Pork of Pulled Beef te bereiden? Wij doen het graag voor je! Bestel het bij ons in de winkel en geniet van deze te lekkere Zuurkoolschotel.