Wildzwijnburger met gestoofde peren chutney
6/7 personen
30 minuten

Wildzwijnburger met gestoofde peren chutney

Een burger van wildzwijn met een gestoofde perenchutney, een eenvoudig recept met een 'wow'-effect! Daar houden wij van. De burger van wildzwijn maken wij van wildzwijn stoofvlees. Wij kunnen hier gehakt van malen door de gehaktmolen of je kunt dit zelf doen. De gestoofde perenchutney samen met de kaas zorgen voor een heerlijke smeuïge combinatie. 

Een heerlijke gerechtje wat je op een klein broodje kunt serveren voor tijdens de feestdagen, oud & nieuw, of gewoon heerlijk tussen door. We werken uitsluitend met vers wild. En dat proef je!

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 6-8 personen:

Wild zwijn burgers

  • 1 kg wildzwijngehakt
  • 100 gram salame picante in blokjes
  • 2 rode ui gesnipperd
  • 100 gram hazelnoten gebrand
  • 6-8 plakken boeren belegen
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel

Gestoofde perenchutney

  • 2-3 handperen
  • 2-3 dadels
  • 50 ml witte wijn azijn
  • 1 ui

  • 6-8 Ciabatta broodjes (om af te bakken) eventueel rucola sla

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukenge-reedschap en snijplanken.
  • Maak de burgers, zodat ze nog ruim een uur in de koelkast kunnen rusten en stevig kunnen worden.
  • Meng alles in een kom; gehakt, salami blokjes, rode ui, hazel-noot in blokjes, ei en de paneermeel.
  • Voeg eventueel extra peper en zout toe.
  • Maak van het gehakt mengsel 6-8 burgers en leg deze in de koelkast.
  • Voor de perenchutney schillen we de peer en snijden deze in blokjes.
  • Ontpit de dadels en snij in kleinere stukjes.
  • Fruit de ui enkele minuten in een steelpannetje.
  • Voeg de peer en de dadels toe met de witte wijnazijn. Laat het geheel 20-30 minuten zachtjes pruttelen, totdat het zacht is.
  • Laat de perenchutney afkoelen in de koelkast.
  • De burgers kunnen we bakken in de pan of op de BBQ.
  • Bak de burgers ongeveer 10 minuten, tot kern 56-58 graden.
  • Leg de laatste minuten de plak kaas op de burger zodat deze lekker kan smelten.
  • Bak de broodjes vlak van te voren af.
  • Beleg de broodjes met de rucola sla, perenchutney en de burger.
  • Eet smakelijk en geniet!