Tomatensoep met bijzondere gehaktballetjes
3/4 personen
40 minuten

Tomatensoep met bijzondere gehaktballetjes

Tomatensoep uit eigen keuken, met hele bijzondere gehaktballetjes! De gehaktballetjes maak je van de Black Angus burgers, proef het verschil! Pas op, we hebben je gewaarschuwd... deze soep is verslavend.

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 3/4 personen

  • 600 gr Vleestomaten
  • 2 Black Angus burgers
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1⁄2 winterpeen
  • 1 rode puntpaprika
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 2 tl paprikapoeder
  • 500 ml groente of runderbouillon (zelf gemaakt of van een tablet)
  • klein blikje tomatenpuree
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • peper/zout
  • olijfolie
  • roomboter

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Snij de knoflook en de ui fijn.
  • Snij de vleestomaten, winterpeen en puntpaprika in grove stukken.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten met peper en zout naar smaak.
  • Na 2 minuten voegen we de kruiden (Italiaanse kruiden + paprikapoeder) en de tomatenpuree toe en bakken dit nogmaals 2 minuten.
  • Vervolgens voegen we de peen en puntpaprika toe, op laag vuur bakken we dit 5 minuten.
  • Na 5 minuten voegen we de tomatenstukken toe. Dit bakken we 1 minuut mee.
  • Voeg de warme bouillon toe en laat het geheel zachtjes 15 minuten pruttelen.
  • Noem ons verwend of weten we gewoon wat lekker is.. juist ja Soepballetjes en niet zomaar soepballetjes.. van Black angus burgers! Ok, aan de slag; we maken onze PARADIJS LEKKERE gehaktballetjes van de Black angus burgers, deze burgers zijn al gekruid, dus perfect voor soepballetjes. Maak niet te grote, mooie, ronde soepballetjes.
  • We bakken de soepballetjes in roomboter in de pan mooi bruin, 4 minuten.
  • Haal de soep van het vuur en pureer de soep met de staafmixer tot één geheel.
  • Doe vervolgens de bijzonder gehaktballetjes en de Parmezaanse kaas in de soep, voeg eventueel naar smaak wat peper en zout toe.

Eet smakelijk!