Zuurkoolschotel met shoarma
2/3 personen
45 minuten

Zuurkoolschotel met shoarma

Ooit een gezonde combinatie met kipshoarma gegeten? Deze overheerlijke ovenschotel is in een handomdraai klaar met een aantal pure ingrediënten. De kipshoarma is al gekruid en er zit paprika in, lekker makkelijk!  

Dit heb je nodig

Ingrediënten voor 2/3 personen

  • 500 gram Zuurkool
  • 500 gram Kruimige aardappels
  • 250 gram Kipshoarma (gekruid en van kipdijvlees)
  • Klein blikje ananasblokjes
  • 80 gram geraspte oude kaas
  • 1 knoflook teen
  • 1 ui
  • Peper & zout
  • Olijfolie
  • Roomboter

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui, snij de teen knoflook fijn.
  • Zet de aardappelen op en kook deze 12-15 minuten, totdat deze ‘stampbaar’ zijn.
  • Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook 2 minuten.
  • Doe de kipshoarma in dezelfde pan en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Zet de pan apart na 5 minuten bakken.
  • Vet ondertussen een ovenschaal in met wat boter of olie.
  • Laat de zuurkool uitlekken en verdeel over de bodem van de ovenschaal.
  • Leg de ananasblokjes op de zuurkool in de ovenschaal, bewaar het ananassap apart.
  • Verdeel de shoarma met de ui en knoflook op de zuurkool in de ovenschaal.
  • Als de aardappelen klaar zijn, stamp de aardappelen fijn, voeg peper en zout toe en het ananassap.
  • Voeg de gestampte aardappelen over de shoarma, verdeel hierover de geraspte kaas.
  • Zet 20-25 minuten in de oven.
  • De zuurkoolschotel is ook lekker om de volgende dag op te warmen

Eet smakelijk!

Wijntip van Ronald: Ramón Roqueta wit, 2015 (verkrijgbaar bij ons in de slagerij)