Stoofpot van hertensucade
5/6 personen
180 minuten

Stoofpot van hertensucade

Je gasten verrassen tijdens de feestdagen met een heerlijke stoofpot van hertensucade.

Een stoofpot van hert. Je kan kiezen voor hertensucadevlees of hertengoulashvlees. Dit gerecht is heel makkelijk 1-2 dagen van te voren te bereiden, daar houden we van! 

 

 

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 5/6 personen

  • 1 kg hertensucadevlees of hertenstoofvlees
  • 2 uien
  • 1 winterpeen
  • 10 takjes tijm
  • 1 kaneelstokje
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 plakjes ontbijtkoek
  • port
  • 2 tenen knoflook
  • ½ knolselderij
  • 5 jeneverbessen
  • 4 blaadjes laurier
  • 500 ml krachtige wildbouillon
  • roomboter
  • peper en zout

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Haal alle ingrediënten ruim van te voren uit de koelkast.
  • Maak de uien, knoflook, wortel en de knolselderij schoon en snijd deze in kleine stukjes (formaat brunoise). (Brunoise: in mooie kleine blokjes)
  • Zet de braadpan op het vuur met de roomboter. Bak het vlees goed aan, rondom bruin, 4 minuten. Als het vlees een mooie bruine kleur heeft gekregen haal het uit de pan en leg het apart.
  • Doe vervolgens wat roomboter in de dezelfde pan en vervolgens de groenten (uien, knoflook, wortel, knolselderij) in de pan en laat deze (ongeveer 7 minuten) meebakken, tussendoor roeren, dit roerbakken wordt gedaan om de smaak ‘los te krijgen’ van de groenten. 7 minu-ten is een richttijd. Houd het scherp in de gaten.Check de groente tussentijds.
  • Blus af met een klein beetje port, voeg de wildbouillon, rode wijn-azijn en de specerijen (laurier, kaneelstokje, gekneusde jeneverbessen en de tijm) toe, laat op temperatuur komen en voeg dan het vlees er-bij.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Voeg als laatste de ontbijtkoekplakjes toe.
  • Breng het geheel aan de kook. Wanneer het mengsel kookt, deksel op de pan en laat het gedurende 2,5-3 uur stoven. Wanneer je gebruik maakt van een snelkookpan is de bereidingstijd 1/5 van de aangegeven stooftijd: ±50 minuten.
  • Wanneer je een dikkere jus wilt, haal dan het vlees en de groenten uit de pan. Kook op hoog vuur de jus tot de gewenste dikte.

Eet smakelijk!