Short ribs met bulgur meloen salade
2/3 personen
6 uur

Short ribs met bulgur meloen salade

Short ribs van het rund, dus de ribs van het rund. Een heerlijk stukje vlees om 'Low-and-slow' te bereiden op de BBQ of in de oven. Bij dit heerlijke, krachtige stukje vlees maken we een heerlijke frisse salade van bulgur en meloen. 

Wij gebruiken Short ribs van het Black Angus rund. Alleen peper en zout hebben de short ribs nodig, een Low-and-Slow bereiding en geduld is hierbij de ultieme combinatie. Er zit veel vlees aan de Black Angus short ribs. Het vlees komt van het Schotse ras: Black Angus. Het vlees van de Black Angus koe kenmerkt zich door een marmering en een karakteristieke lekkere smaak! De Black Angus koe wordt 120 dagen graan gevoerd, dit zorgt voor een zachte en volle smaak van het vlees. om er zeker van te zijn dat we de Short ribs in huis hebben, is het raadzaam deze te bestellen bij ons online in de webshop of in de winkel. 

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 2-3 personen

Recept Short ribs van het Black Angus rund

  • 1 Black Angus short rib met 4 ribben (vraag de slager het velletje er af te halen)
  • 2 el zeezout grof gemalen
  • 2 el zwarte peper grof gemalen
  • bij bereiding op de BBQ: blokje rookhout

Bulgur meloen salade

  • 300 gram Bulgur
  • 1 ui 
  • 1 teentje knoflook
  • 450 ml groentebouillon
  • 1/2 Cantaloupe meloen
  • 1 komkommer
  • 75 gram veldsla
  • 150 gram cashew noten ongezout 
  • Peper en zout
  • Olijfolie om te bakken en olijfolie extra vierge

En zo maak je het

  • Bestel de Black Angus Short ribs bij de slager.
  • We beginnen met de Short ribs. Haal de Short ribs ruim een uur van te voren uit de koelkast.
  • Bereid je BBQ voor indirect grillen op 110-120 graden of verwarm de oven. 
  • Meng het zeezout en de peper door elkaar en bestrooi over de short ribs.
  • Wanneer je de Short ribs op de BBQ maakt, leg het stukje rookhout tussen de kolen en leg het vlees op de BBQ. 
  • De bereiding van de Short ribs zullen ongeveer 6 tot 8 uur in beslag nemen. om het kookproces iets te versnellen, kan je de short ribs na 2/3 van de tijd inpakken in het aluminiumfolie. De kerntemperatuur van de short ribs moet zijn 90-95 graden. 
  • Ondertussen maken we de salade.
  • Snij de ui en knoflook klein en fruit deze 2 minuten in olijfolie met wat peper en zout.
  • Voeg na 2 minuten de bulgur toe en bak dit 1 minuut mee.
  • Na 1 minuut voegen we de bouillon toe aan de bulgur en laten we dit 10-12 minuten zachtjes koken. De bouillon moet helemaal opgenomen worden door de bulgur. 
  • Proef na 10-12 minuten op de bulgur lekker zacht is en zet de bulgur koud. 
  • Snij van de meloen mooie bolletjes met een meloenboller en anders kleine blokjes.
  • Van de komkommer verwijderen we de zaadlijsten en snijden we de komkommer in kleine blokjes.
  • Als de bulgur is afgekoeld mengen we de meloen, komkommer, veldsla door de bulgur. Zet de salade koud, totdat je gaat eten.
  • We brengen de salade op smaak met peper, zout en olijfolie extra vierge. 
  • Als laatste doen we de cashew noten door de salade. 
  • Geniet van dit heerlijke gerecht, eet smakelijk!