Rollade van Varkenshaas met Serranoham en kaas
2/3 personen
30 minuten

Rollade van Varkenshaas met Serranoham en kaas

Een heerlijke eigengemaakte rollade van Varkenshaas, Serranoham en kaas.

Varkenshaas, Serranoham en een smeuïg pikante kaas, maakt een bijzonder combinatie. Een lekker en simpel gerecht voor tijdens de feestdagen, een diner met familie of vrienden of gewoon om jezelf te verwennen! Alle ingrediënten koop je op de Van Beethovenlaan in Voorschoten. Lekker en makkelijk! 

 

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 2/3 personen

  • 1 varkenshaas (goede kwaliteit, van de slager dus)
  • 4 plakken smeuïg pikant (verkrijgbaar bij de Veursche Kaasboetiek)
  • 6-8 plakken Serranoham (de ham moet de gehele varkenshaas bedekken)
  • Kerntemperatuurmeter
  • Rolladetouw
  • Peper – zout naar smaak
  • Roomboter

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Haal de varkenshaas ruim van te voren uit de koeling.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bestrooi de varkenshaas met peper en zout.
  • Verhit de roomboter in de pan en bak de varkenshaas om en om op hoog vuur bruin, 4-5 minuten.
  • Laat de varkenshaas afkoelen in de koelkast, ongeveer 10-15 minuten.
  • Leg de plakken Serranoham dakpansgewijs neer op het aanrecht.
  • Leg de kaas op de plakken Serranoham, zodat de varkenshaas straks omwikkeld wordt door zowel de kaas als de Serranoham.
  • Leg de varkenshaas op de kaas en rol de varkenshaas op met de kaas en de Serranoham.
  • Bindt de rollade op met minimaal 3 rolladetouwtjes, zodat de rollade stevig vast zit.
  • Zet de rollade van varkenshaas in de oven voor minimaal 10-15 minuten.
  • Gebruik voor de perfecte garing een kerntemperatuurmeter. De varkenshaas is klaar als de kerntemperatuur 56-58 graden is.

Eet smakelijk!