Rode kool met pasta & rundergehakt
2/3 personen
20 minuten

Rode kool met pasta & rundergehakt

Deze pasta met rode kool is hemels. We combineren deze pasta met mager rundergehakt en een paddenstoelenmix. Samen met verse tijm en kaneel, nootmuskaat en komijn, heb je deze pasta super snel gemaakt. Een heerlijke en gezonde maaltijd!

Ons mager rundergehakt is niks meer en niks minder dan ‘gemalen rundvlees’, zonder toevoegingen. Ons rundvlees komt van eigen vee. De gehele keten beheren wij zelf, samen met onze boeren. Onze koeien hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en antibiotica vrij. Het is super lekker en daar zijn we trots op!

Dit heb je nodig

  • 300 gram rode kool vers en gesneden
  • 250 gram mager rundergehakt
  • 160 gram volkoren pasta penne
  • 250 gram paddenstoelen mix
  • 1 grote sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 6 takjes tijm
  • 2 tl komijn
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl nootmuskaat
  • Handje rucola sla
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • Peper/zout
  • olijfolie/roomboter

En zo maak je het

  • Haal het gehakt uit de koelkast.
  • Snipper de sjalot, de knoflook fijn, snij de grote paddenstoelen doormidden.
  • Fruit de sjalot en de knoflook met wat olie zachtjes in de pan voor enkele minuten.
  • Voeg vervolgens het rundergehakt toe en rul dit bijna gaar.
  • Rits de blaadjes tijm van de takjes, voeg deze toe aan de pan.
  • Voeg de kaneel, komijn en de nootmuskaat toe en roerbak het geheel 1 minuut.
  • Doe de rode kool, samen met 100 ml water in de pan bij het gehakt en de kruiden. Stoof dit op laag vuur zachtjes 10-15 minuten. De rode kool mag zacht zijn met een bite.
  • Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking.
  • Roerbak in een andere pan de paddenstoelen in 2 minuten bruin. Voeg naar smaak peper en zout toe en bewaar apart.
  • Doe een handje rucola sla op de borden.
  • Meng de pasta en de paddenstoelen door het gehaktgroenten mengsel. Proef af met peper en zout.
  • Roer vervolgens de Parmezaanse kaas erdoor.
  • Het gerecht is met gemak 1-2 dagen van tevoren te maken, lekker juist dat alle smaken de tijd hebben om erin te trekken.

Eet smakelijk!