Pizza van Turks brood met Rundersalami
2/3 personen
35 minuten

Pizza van Turks brood met Rundersalami

Een lekker en gezond, dat klinkt ons als muziek in de oren! Ons nieuwe recept van de maand is een Pizza van Turks brood met Rundersalami.

Nu horen we iedereen denken, een pizza op Turks brood, ja! Ga aan de slag met deze heerlijke, gezonde pizza.

Dit heb je nodig

Ingrediënten voor 2/3 personen

  • 1 Turks brood (nog af te bakken)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 mini blikjes tomatenpuree
  • 1 courgette
  • 1 bol buffel mozzarella
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 1 gele paprika
  • 100 gram Rundergehakt
  • 100 gram Rundersalami
  • 1 avocado
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • peper/zout
  • olijfolie

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij het ongebakken Turks brood horizontaal door, zodat je 2 pizzabodems krijgt.
  • Snij de groente (ui, knoflook, courgette, paprika) in kleine blokjes en de buffelmozzarella in plakjes.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur in olijfolie.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Voeg vervolgens de rundergehakt en de helft van de courgette toe en bak dit in een 4 minuten.
  • Voeg vervolgens de blikjes tomatenpuree toe en bak dit 2 minuten.
  • Zet het vuur onder de pan uit en laat even afkoelen.
  • Snij de avocado open en doe het in een kom.
  • Voeg de inhoud van de pan toe aan de avocado en pureer dit met een staafmixer tot een lekkere egale massa, hoeft niet helemaal fijn.
  • Smeer de pizzabodems in met de tomaten-avocado massa, mag lekker dik.
  • Beleg de pizza met de overige ingrediënten; de plakjes buffelmozzarella, ½ van de courgette, de gele paprika, de rundersalami, als laatst voegen we de Italiaanse kruiden en de Parmezaanse kaas toe.
  • Doe de pizza van Turks brood 15 minuten in de oven, geniet van de super gezonde pizza!

Eet smakelijk!

Wijntip van Ronald: Chateau Grand-puy Ducasse Pauillac 2010