Liefdesburger met truffelrisotto
2/3 personen
25 minuten

Liefdesburger met truffelrisotto

Liefde gaat door de maag toch, verras je geliefde en geniet! Ook al doe je niet aan Valentijn, lekker eten willen we allemaal, dus aan de slag met deze heerlijke Liefdesburger met risotto. 

De Liefdesburger is gemaakt van 100% rundvlees, het rundvlees wat we gebruiken komt van eigen vee. In de Liefdesburger gebruiken we alleen maar verse kruiden, zonder allergenen en of smaakversterkers. Extra genieten dus! 

Bij de Liefdesburger hebben we een heerlijke truffelrisotto gemaakt. In de risotto gebruiken we lekker verse groenten zoals spinazie, cherry tomaatjes en kastanjechampignons. Als je niet van truffel houdt, kan je deze weg laten. 

De truffelrisotto met liefdesburger is ontwikkeld voor iedereen die zijn of haar geliefde wilt verrassen. Binnen 25 minuten heb je een liefdevolle maaltijd op tafel getoverd.

Dit heb je nodig

  • 2-3 liefdesburgers
  • 180 gram risotto
  • 250 ml groentebouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 250 gram verse spinazie
  • 1-2 tl truffel tapenade (als je dit lekker vindt, anders laat je de truffeltapenade weg)
  • Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 el roomboter
  • Peper en zout
  • olijfolie

En zo maak je het

  • Dit recept is speciaal voor dé dag van de liefde: Valentijnsdag of elke andere dag :-)
  • Fruit de knoflook en ui 2 minuten, voeg peper en zout toe.
  • Voeg de risotto toe en roerbak 1 minuut mee.
  • Blus af met 100 ml droge witte wijn.
  • Voeg 250 ml groentebouillon toe en laat 10 min op een klein pitje zachtjes garen, zonder te roeren.
  • Snij de kastanjechampignons in plakjes en snij de cherry tomaatjes doormidden.
  • Roer de risotto na 10 minuten door en zet eventueel een tussenplaatje onder de pan.
  • Voeg na 10 minuten de spinazie en de cherry tomaatjes toe en laat nog 8 minuten zachtjes garen.
  • De kastanjechampignons gaan we kort, 3-4 minuten, roerbakken in de wok op hoog vuur met een klein beetje olijfolie.
  • Ondertussen gaan we de Liefdesburgers bakken.
  • Bak de Liefdesburgers op hoog vuur om en om bruin 4-5 minuten, zet vervolgens het vuur laag en bak de Liefdesburgers nog 5-6 minuten.
  • Voeg de kastanjechampignons en de roomboter toe aan de risotto.
  • Proef af met peper, zout, Parmezaanse kaas en de truffel tapenade.
  • Maak een bedje van risotto en presenteer de Liefdesburger hierboven op.
  • Geniet van de heerlijke avond.
  • Eet smakelijk!