Lamsrack met kruidenkorst
2/3 personen
20 minuten

Lamsrack met kruidenkorst

Pasen staat voor de deur, dus wil je een lekker diner op tafel zetten! We hebben een Lamsrack gemaakt, van Lamsvlees van ons eigen vee. De herkomst van ons vlees is voor ons erg belangrijk. Ga voor kwaliteit, kies bewust en proef het verschil!

Samen zorgen we voor een culinaire verrassing aan tafel! De slager helpt je een beetje, als je wilt tenminste. Wij lieten ons inspireren door Chef kok Gordon Ramsay. Hij gaf ons de voorzet. We hebben het recept iets aangepast, zodat de lamsrack bij iedereen thuis lukt in de keuken. Wil je zelf aan de slag met het lamsrack en de kruiden korst, dat kan natuurlijk ook. Hieronder vindt je het gehele recept en het instructiefilmpje voor de lamsrack met kruidenkorst. Vindt je dit allemaal een beetje teveel 'gedoe', bestel dan de Lamsrack gekruid, kant-en-klaar. 

Bekijk hieronder het instructiefilmpje van de Lamsrack met kruidenkorst:

 

Dit heb je nodig

  • 1 lamsrack (4-6 botjes)
  • 3 el mosterd
  • 8 el platte verse peterselie
  • 10 takjes verse tijm
  • 2 takjes verse munt
  • 4 takjes koriander
  • 3 el paneermeel
  • 3 el Parmezaanse kaas

En zo maak je het

  • Bestel de lamsrack bij de slager, ons lamsvlees is van eigen vee, dus extra lekker!
  • Haal de lamsrack ruim een uur van te voren uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snij alle verse kruiden fijn en maak het kruidenmengsel met de kaas en de paneermeel in de blender of keukenmachine.
  • Peper en zout de lamsrack. Bak de lamsrack om en om bruin in de roomboter of olijfolie, ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
  • Doe de lamsrack in de oven voor 15 minuten.
  • Laat de lamsrack iets afkoelen. Verhoog de oven naar 200 graden.
  • Smeer de lamsrack in met mosterd en verdeel het kruidenmengsel op de lamsrack.
  • Doe de lamsrack terug in de oven op 200 graden. De lamsrack is klaar bij een kerntemperatuur van 55 graden. Dit duur ongeveer 15 minuten. De lamsrack is dan rosé/medium.
  • De lamsrack is lekker met jonge groenten, zoals groene asper-ges of een pasta.