Lamskotelet met couscous & gegrilde aubergine
2/3 personen
25 minuten

Lamskotelet met couscous & gegrilde aubergine

Lamsvlees met aubergine is een heerlijke combinatie. Voor dit recept grillen we de aubergine. De aubergine kruiden we met 'baharat' kruiden. Baharat betekent specerij in het Arabisch. Het is één van de oudste Arabische kruidenmixen. Het geeft de aubergine een hele lekkere oosterse twist. Baharat is een kruidenmengsel van paprikapoeder, korianderzaad, peper, kaneel, komijn, kardemon en nootmuskaat. 

De couscous met de aubergine en de dressing kan je heel goed van te voren bereiden, last minute bak je de lamskoteletten erbij. Ons lamsvlees komt van ons eigen vee, het lamsvlees is gras gevoerd. We zijn dan ook bijzonder trots op dit mooie vlees. De lamskotelet kan je rosé/medium eten.

Dit heb je nodig

  • 3 tot 6 lamskoteletten
  • 150 gram (volkoren) couscous
  • 3 grote aubergines
  • 600 gram cherry tomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • zout
  • 2 tl Baharat kruiden (mengsel van paprikapoeder, korianderzaad, peper, kaneel, komijn, kardemon, nootmuskaat)

  • Dressing:
  • 100 gram kwark
  • 10 gram Tahin (sesampasta)
  • Sap van een halve citroen
  • 4 takjes basilicum
  • Peper en zout

En zo maak je het

  • Verwarm de oven/grill voor op 200-220 graden. Haal het vlees uit de koelkast.
  • Bereid de couscous volgens de verpakking.
  • Snij de aubergine in blokjes, bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de blokjes aubergine over de bakplaat.
  • Meng de olijfolie en de Baharat kruiden door elkaar. Marineer vervolgens de aubergine met het kruidenmengsel. Bestrooi de aubergine met een klein beetje zout.
  • Zet de aubergine in de oven voor 15 minuten, roer tussentijds de blokjes om voor een mooie garing.
  • Bereid de couscous volgens de verpakking.
  • Maak de dressing door de kwark, tahin en de basilicum met de blender fijn te malen. Proef af het citroensap, peper en zout.
  • Snij de cherry tomaatje één keer in de lengte doormidden.
  • Doe de tomaatjes, samen met de couscous en de aubergine in een saladekom. Meng de groenten door elkaar.
  • Voeg vervolgens de dressing toe.
  • Kruid de lamskoteletten met een klein beetje baharat kruiden.
  • De lamskoteletten kunnen gebakken worden in de pan, op de BBQ of in de oven. De lamskoteletten hebben slechts enkele minuten nodig, 5-7 minuten. De kerntemperatuur moet zijn 55-58 graden voor rose/medium. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Serveer de couscous met de lamskoteletten.
  • Eet smakelijk!