Lamsgehaktballetjes met yoghurt dip
3/4 personen
15 minuten

Lamsgehaktballetjes met yoghurt dip

Lamsgehaktballetjes met kruiden en dille, in een pita broodje met een yoghurt dip uit eigen keuken. Dat klinkt goed toch? Lamsvlees heeft een hele lekkere smaak. De gehaktballetjes combineren we met verse groenten. De yoghurt dip in dit recept maak je van Griekse yoghurt en maak je zelf, veel gezonder en nog lekkerder ook.

Wij gebruiken het Lamsvlees van eigen vee. De gehele keten beheren we zelf, samen met onze boeren. Onze dieren hebben een goed leven gehad, zijn gras gevoerd en vrij van antibiotica. Daar zijn we trots op!

Dit heb je nodig

  • 300 gram Lamsgehakt
  • 3-4 Volkoren pita broodjes
  • 1 tl komijn poeder
  • 1 tl oregano
  • 1 el paneermeel
  • 5 takjes verse dille
  • 150 gram veldsla
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • 1 limoen of citroen
  • 150 ml Griekse yoghurt
  • 1 knoflookteen
  • peper en zout

En zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200-220 graden voor de pita’s.
  • We beginnen met de Lamsgehaktballetjes, deze kan je ook perfect van te voren bereiden, samen met de yoghurt dip.
  • Doe het gehakt in een kom en meng met de komijnpoeder, oregano, 2 takjes fijngesneden dille, de paneermeel en peper en zout. Maak van het gehakt kleine gehaktballetjes van 2-3 cm.
  • De yoghurt dip gebruiken we als dressing bij dit gerecht. Snij de knoflookteen fijn en rasp 1/3 komkommer.
  • Doe de Griekse yoghurt in een kommetje. Zorg dat je ‘echte’ dikke Griekse yoghurt gebruikt. Voeg de knoflook en de komkommer toe aan de yoghurt.
  • Snij 2 takjes dille fijn en meng door de Griekse yoghurt, proef af met peper, zout en limoen/citroensap.
  • bak de lamsgehaktballetjes om en om bruin, vervolgens nog 8 minuten zachtjes bakken.
  • Voor de sla grillen/bakken we de rode paprika kort, als je deze rauw lekker vindt, kan je deze stap overslaan.
  • Snij de overige komkommer, paprika, tomaat en de rode ui fijn in kleine stukjes.
  • Bak de rode paprika kort 4-5 minuten. (je kan de rode paprika ook mee bakken met de lamsgehaktballetjes).
  • Voeg de sla met de komkommer, tomaat en de rode ui in een kom.
  • Voeg naar smaak wat dille toe, proef af met peper, zout, limoen/citroensap en eventueel extra verge olijfolie.
  • Bak de pita’s 5 minuten in de oven.
  • Vul de pita’s met de salade, de lamsgehaktballetjes en met de yoghurt dip.
  • Eet smakelijk!