Kipkarbonade met ananassalsa
2/3 personen
45 minuten

Kipkarbonade met ananassalsa

Dit recept maken we met kipkarbonade. Eet je ook graag kip? Hou je niet van kluiven? Wij hebben de oplossing ;-) Wij benen de kipkarbonade uit en binden het botje er weer in. Zo is de bereiding gelijk van al je kipkarbonades; voor de kluif-fans. Als je gebruik maakt van de BBQ raden we je aan om met botje te roken, zo krijg je beter een rooksmaak.

Wij zijn dol op kip, dan wel 'goede' kip. Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. Onze Kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte. Dat is een fijn idee, he?

Dit recept is heerlijk op een zomerdag, de kip serveren we met een frisse ananassalsa. Je kan het recept op de BBQ maken of in de oven. Het lekkerste is om een dag van te voren te beginnen met het maken van de marinade en de kip lekker een aantal uur te marineren.

Dit heb je nodig

  • 4 Kipkarbonade

Marinade kip

  • ½ rode jalapeño peper
  • 3 tenen knoflook
  • 1 limoen
  • 1 el mosterd
  • 1 ½ tl komijn
  • 1 ½ tl gerookte paprikapoeder
  • 1 el honing
  • 1 el gember (vers)
  • 2 el zonnebloemolie
  • Zout, peper

Salade

  • 200 gram verse ananas
  • 1 avocado
  • 100 gram veldsla
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 limoen
  • 2 stengels bosui
  • ½ komkommer

Optioneel

  • Appelrookhout bij gebruik vd bbq 

En zo maak je het

  • Verwarm de oven of de BBQ voor op 180 graden. Marinade:
  • Begin een dag van tevoren met het maken van de marinade.
  • Voeg alle ingrediënten samen in een kommetje voor de marinade. Snij de jalapeño peper, knoflook, en de gember heel fijn.
  • Voeg de droge kruiden toe; komijn, de gerookte paprikapoeder, peper en zout.
  • Rasp de limoen en voeg de rasp en het sap toe aan de marinade.
  • Voeg als laatst aan de marinade toe de mosterd, de honing en de olie. Meng de marinade goed door elkaar.
  • Leg de kipkarbonade in de marinade voor minimaal 12 uur. Salade:
  • Snij de ananas, komkommer, bosui, zoete puntpaprika en avocado in kleine blokjes.
  • Meng de veldsla met de ananas, zoete puntpaprika en avocado.
  • Voeg limoenrasp en -sap toe naar smaak. je kan ook nog 1 el olijfolie extra vierge toevoegen, als je dat lekker vindt.
  • Bij gebruik van de BBQ begin indirect en rook de kipkarbonade tot kerntemperatuur van 60 graden. Leg vervolgens de kipkarbonade direct om ze af te grillen naar een kerntemperatuur 72 graden. Let op dat het niet verbrand. Bij gebruik van de oven: doe de kipkarbonade in de oven voor 45 minuten tot een kerntemperatuur van 72 graden.
  • Eet smakelijk!