Gevuld stokbrood a la van Eijk
3/4 personen
35 minuten

Gevuld stokbrood a la van Eijk

Een heerlijk recept met gehakt, groente en stokbrood. In een handomdraai klaaren lekker voor bij de warme maaltijd, lunch of bij de borrel.

Een echte oude kaas maakt het gevulde stokbrood helemaal af. Laat u ons weten, of het u net zo lekker smaakt als ons?

Dit heb je nodig

Ingrediënten 4 personen

  • 2 bruin/volkoren stokbroden (nog af te bakken)
  • 250 gram Rundergehakt
  • 6 plakjes Pancetta
  • 6 Zongedroogde tomaatjes
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram Geraspte kaas (Oude Meije)
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 tl cayenne peper (gedroogd)
  • 1 tl oregano  (gedroogd)
  • 1 tl Italiaanse kruiden  (gedroogd)
  • peper & zout

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place). Snij de ui, de knoflook, de zongedroogde tomaatjes en de courgette klein in brunoise blokjes.
  • Fruit de ui en knoflook aan in de pan 2 minuten, voeg vervolgens het gehakt toe en de tomatenpuree. Verwarm de tomatenpuree een paar minuten.
  • Voeg vervolgens de zongedroogde tomaatjes, de courgette en de gedroogde kruiden toe.
  • Breng op smaak met peper en zout.Roerbak 6-8 minuten op laag vuur.
  • Snij een (diepe) driehoek uit het stokbrood, vul het brood met het gehakt mengsel. Strooi de kaas over het stokbrood.
  • Leg de plakjes Pancetta als laatst op het gevulde brood.
  • Zet het gevulde gehaktbrood in de oven. Na 18 minuten is het klaar en smullen maar.

Eet smakelijk! Het gevulde stokbrood a la Van Eijk is lekker met een frisse salade.

Wijntip van Ronald: Elena Walch Gewürztraminer 2015 (wit)