Gestoofde kalfswangen
5/6 personen
4,5 uur

Gestoofde kalfswangen

Kalfswangen, een culinaire verrassing! Een heerlijk stukje vlees. Wij hebben een lekker recept gemaakt.

Om deze video of embedded content te zien, moet je cookies accepteren.

Pas je cookievoorkeuren aan

Dit heb je nodig

Ingrediënten voor 5/6 personen

  • 1 kg Kalfswangen
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • kleine winterpeen
  • 6 tomaten
  • 3 tl mosterd
  • ¼ tl gemalen kruidnagel
  • 2 flesjes donker bier
  • 8 takjes verse tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 el Rode wijn azijn
  • peper/zout
  • Roomboter/olijfolie 

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place). Maak de groenten schoon en snijd deze in kleine stukjes.
  • Zet de braadpan op het vuur met de roomboter en olie. Peper en zout het vlees aan beide kanten, braad het vlees om en om bruin, totdat het vlees een mooie bruine kleur heeft. Als het vlees een mooie bruine kleur heeft gekregen haal het uit de pan en leg het apart.
  • Fruit de ui en knoflook 2 minuten in dezelfde pan. Voeg vervolgens de tomaten en wortel toe en laat deze (ongeveer 7 minuten) meebakken, tussendoor roeren, dit roerbakken wordt gedaan om de smaak ‘los te krijgen’ van de groenten. 7 minuten is een richttijd. Houd het scherp in de gaten.
  • Voeg naar smaak peper en zout toe.
  • Voeg het bier toe en laat warm worden, niet te lang kokend want bier kan gaan gisten.
  • Wanneer er een kleine ‘blubje’ ontstaat, voeg het vlees terug in de pan.
  • Breng het geheel aan de kook, voeg de mosterd, kruidnagel, tijm, rode wijnazijn en laurierblaadjes toe. Wanneer het mengsel kookt, deksel op de pan en laat het gedurende 4 uur stoven. Wanneer je gebruik maakt van een snelkookpan is de bereidingstijd 1/4 van de aangegeven stooftijd.
  • Wanneer het vlees klaar is, haal het vlees en de groenten uit de pan en kook de jus in tot de gewenste dikte. Zet het vuur/gas en de afzuigkap op de hoogste stand
  • Serveer de kalfswangen in een leuk klein pannetje of weck-potje want deze culinaire verrassing verdiend een mooie presentatie!

Eet smakelijk! 

Wijntip van Ronald: Bolgheri Superiore Sondraia 2012