Gepofte zoete aardappel met kipshoarma
3/4 personen
25 minuten

Gepofte zoete aardappel met kipshoarma

Zoete aardappel, ook wel Bataat genoemd, is super gezond en heel lekker! In dit recept poffen we de zoete aardappel in de oven of op de BBQ. Je vult de zoete aardappel met kipshoarma. We voegen spinazie toe en zachte geitenkaas. De kipshoarma is al gekruid, dus het is makkelijk, gezond en lekker. 

Wij zijn trots op onze kip. Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. Onze Kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte. Dat is een fijn idee, he? De kipshoarma maken we van kippendijvlees en kruiden we lekker met een kruidenmengsel van droge kruiden. Kippendijvlees is lekker zacht en mals.

Dit heb je nodig

  • 4 zoete aardappels
  • 200 gram kipshoarma
  • 2 lente ui
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Handje spinazie
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 4 el Kwark of Griekse Yoghurt
  • Handje hazelnoten
  • 100 gram zachte geitenkaas

En zo maak je het

  • Haal de kipshoarma ruim van te voren uit de koeling.
  • Verwarm de oven of de BBQ (indirect) voor op 180 graden.
  • Pof de aardappels in 60 minuten gaar in de oven of op de BBQ.
  • Check de gaarheid van de aardappels met een sateprikker, je moet er zo doorheen kunnen prikken. (niet te zacht, maar ook niet te hard)
  • Als de zoete aardappel bijna gaar is, maak je het mengsel klaar; Fruit de ui en knoflook zachtjes 2-3 minuten.
  • Roerbak de kipshoarma vervolgens 6-8 minuten mee met het ui/knoflookmengsel.
  • Roerbak de spinazie door de kipshoarma totdat het geslonken is.
  • Als de zoete aardappel gaar is, snij je de aardappel doormidden of een driehoek eruit.
  • Snij de geitenkaas in kleine blokjes en hak de hazelnoten in kleine stukjes.
  • Vul de aardappel met het warme mengsel en maak af met de geitenkaas.
  • Garneer de zoete aardappel met de hazelnoten.
  • Doe 1 eetlepel kwark of Griekse yoghurt over de aardappel.
  • Eet smakelijk!