Gehaktballetjes met pistachenootjes en manchego
4/5 personen
40 minuten

Gehaktballetjes met pistachenootjes en manchego

We hebben een super lekker recept van de maand, gehaktballen met een twist. Indruk maken op een doordeweekse dag of een lekker hapje bij de borrel. 

Dit recept uit onze eigen keuken scoorde een 9.2 in de wedstrijd ‘Lekkerste gehaktbal’!  

Dit heb je nodig

Ingrediënten voor 4/5 personen

  • 500 gram Half om Half gehakt
  • 10 gram Van Eijk’s Gehaktkruiden
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 120 gram geraspte Manchego
  • 60 gram pistachenoten gecruncht (netto-gewicht)
  • 2 eieren

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Pel de pistachenootjes, we moeten 60 gram nootjes zonder schil over houden.
  • Rasp de Manchego kaas met een grove rasp.Meng in een kom het gehakt, de gehaktkruiden, de Manchego kaas, de pistachenootjes, paneermeel en de eieren.
  • Kneed alles tot één geheel. Verdeel het mengsel in gelijke ballen.
  • Zet een grote (braad)pan op en voeg de roomboter toe.
  • Bruineer de ballen rondom bruin in een paar minuten. Als de ballen een mooie bruine kleur hebben, zet het vuur laag.
  • Laat de ballen ongeveer 20 minuten zachtjes braden met de deksel schuin op de pan. (afhankelijke van de grootte van de ballen) Draai de ballen tussentijds
    De kerntemperatuur moet 68 graden zijn.
  • De gehaktballetjes zijn lekker bij de warme maaltijd, als tapas hapje, bij een salade of voor op brood.
  • De gehaktballetjes kunnen 2-3 dagen in de koeling bewaard worden.

Eet smakelijk!

Wijntip van Ronald: Domaine les Asseyras, Côtes Du Rhône, Gourmande, 2012