• voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
  • 9.5
  • 9.5
  • voor 12.00 uur besteld, morgen in huis*
  • winkel in Voorschoten
  • thuisbezorgd vanaf €50
  • slager met ster en goud bekroond vlees
Cous cous met gekruide kippendij & pompoen
2/3 personen
20 minuten

Cous cous met gekruide kippendij & pompoen

Ons nieuwste recept is cous cous met gekruide kippendijen. We combineren dit gerecht met gezonde groenten zoals pompoen en aubergine. Zowel aubergine als pompoen bevatten veel vezels en vitamines. We gebruiken voor de cous cous het kruidenmengsel 'Harissa poeder', heb je dat niet in huis? Maak dan een mengsel van komijn-, paprika-, en korianderpoeder. Het gerecht is snel te bereiden, je kan het gerecht zowel koud als warm eten. Wanneer je het gerecht de ochtend of zelfs een dag van te voren maakt, trekken de smaken er heerlijk in. Wil je een keer iets anders dan cous cous? Probeer dan eens bulgur of de glutenvrije variant quinoa. 

De kippendijen kunnen wij voor je kruiden, dan ben je lekker snel klaar! Onze kippen hebben een goed leven gehad en zijn rustig opgegroeid bij onze Hollandse boer. De kippen zijn van het Tante Door ras. De kippen krijgen speciaal ontwikkeld voer, zijn antibiotica vrij en hebben in de stallen meer ruimte.

Dit heb je nodig

  • 150 gram cous cous of bulgur
  • 2-3 kippendij gekruid
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijn gesneden
  • 1 aubergine
  • ½ pompoen (500/600 gram)
  • 150 gram feta in blokjes
  • 100 gram gebrande amandelen
  • 2 el Harissa poeder (of mix van komijn, paprikapoeder en koriander)
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Eventueel granaatappelpitjes, verse kruiden zoals peterselie of koriander
 

En zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, grillstand.
  • Snij de pompoen en aubergine in stukken en doe deze samen met 2 el olijfolie en 1 el harissapoeder in een kom met peper en zout. Mix dit door elkaar. Leg op een bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven, totdat de pompoen zacht is.
  • Fruit de ui en knoflook in olijfolie, voor 3-4 minuten. Bak vervolgens de bulgur/ cous cous 2 minuten. Bereid ondertussen de bulgur/cous cous zoals op de verpakking beschreven staat.
  • Bak de kippendijen in 15-20 minuten gaar in een grillpan of gewone pan, met een lekker krokant korstje. Laat de kippendijen iets afkoelen en snij de kippendijen vervolgens in reepjes.
  • Wanneer de bulgur/cous cous klaar is mix de groenten, de kippendijen, 1 el harissa poeder, de feta in blokjes en de amandelen in blokjes door elkaar.
  • Proef af met olijfolie, peper en zout en eventueel nog iets van de harissa poeder.
  • Eventueel lekker met granaatappelpitjes, verse kruiden zoals peterselie of koriander.
  • Eet smakelijk!