Carpaccio van Hert
5/6 personen
20 minuten

Carpaccio van Hert

Deze Carpaccio van Hert wordt heerlijk als je deze 10 minuten op de BBQ rookt, het is echt een waanzinnige smaaksensatie! Als je niet in de gelegenheid bent om te roken, kan je de Hertenbiefstuk ook gewoon in de pan bakken.

Trek je jas aan en steek die BBQ aan, je zal er geen spijt van krijgen! Dit recept is lekker snel klaar, zelfs de vijgenchutney hebben wij al voor je gemaakt. Wij zeggen niks tegen je gasten ;-) 

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 5-6 personen:

  • 500 gram hertenbiefstuk (vraag de slager 1 stuk van 500 gram af te snijden, bestel je online? Voeg dit toe aan de opmerkingen!)
  • 100 gram rucola of eikenbladsla
  • 100 gram walnoten (kleine stukjes)
  • 100 gram Parmezaanse kaas vlokken
  • Zwarte peper en zeezout
  • Gekonfijte vijgen (deze hebben wij voor je kant-en-klaar!)
  • Bereiden op de BBQ: rookhout eiken (handje)

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken. Haal de hertenbiefstuk 1 uur van te voren uit de koelkast.

Bereid de BBQ voor als je kiest voor de bereiding op de BBQ

  • Bereid de BBQ indirect voor op 140 graden.
  • Doe het rookhout in een kommetje water voor ongeveer 30 minuten en dep ze droog.
  • Gooi het rookhout tussen de kolen.
  • Plaats de hertenbiefstuk 10 minuten op de BBQ tot deze een mooie bruine rookkleur heeft.
  • Laat de hertenbiefstuk even 10-15 minuten rusten
  • Snij de hertenbiefstuk met een scherp mes in hele dunne plakjes.
  • Kruid de hertenbiefstuk met peper en zout. 
  • Verdeel de sla over de bordjes en leg de plakjes carpaccio van hert op de borden.
  • Garneer af met walnoten, Parmezaanse kaas en de vijgenchutney!

Wanneer je de hertenbiefstuk in de pan bereid

  • Doe een mix van olie en roomboter in een koekenpan en zorg dat de olie warm is, niet te heet! 
  • Bak de hertenbiefstuk op matig vuur rondom bruin voor ongeveer 8-10 minuten.
  • Volg vervolgens de stappen hierboven vanaf stap 7.

    Eet smakelijk!