Carpaccio met truffeldressing
3/4 personen
15 minuten

Carpaccio met truffeldressing

Een onweerstaanbare carpaccio met truffeldressing als voorgerecht?

Carpaccio is één van de meest gekozen voorgerechten, heb je de carpaccio al eens met een truffeldressing geprobeerd? Heel simpel en snel! Je gasten zullen zich in een restaurant beleven.

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 4 personen

  • 4 x 80 gram Carpaccio (goede kwaliteit, van de slager dus)
  • 75 gram truffelmayonaise (bij de slager verkrijgbaar)
  • Peper en zout
  • Zakje gemengde rucola sla
  • Parmezaanse kaas
  • Handje Pijnboompitjes
  • Olijfolie Extra Vierge (ev)

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukengereedschap en snijplanken.
  • Haal de carpaccio ruim van te voren uit de koeling. Carpaccio van de slager is het lekkerst, maar bevatten geen toevoegingen en conservingsmiddelen. De carpaccio kan dus iets verkleuren. Maak van te voren de borden op, zodat de carpaccio niet te koud is en de verkleuring iets weg kan trekken.
  • Verhit de koekenpan en bruineer de pijnboompitten in de pan.
  • Leg de carpaccio op de borden.
  • Maak de sla aan met de olijfolie ev en wat peper en zout.
  • Leg op elk bord een bolletje sla in het midden.
  • Doe de truffeldressing over de carpaccio, voorzichtig niet te veel!
  • Strooi als laatste de Parmezaanse kaas, pijnboompitten over de carpaccio en wat peper, zout, olijfolie ev naar smaak.

Eet smakelijk!