Bonenschotel met pit
3/4 personen
30 minuten

Bonenschotel met pit

Een heerlijke ovenschotel vol met vitamine en wat pit om de week lekker te beginnen!

Ik vind het heerlijk om een ovenschotel een dag van te voren te maken en na een drukke werkdag zo in de oven te schuiven. Wist je dat een ovenschotel vaak nóg lekkerder is na een dag? De smaken zijn er dan heerlijk ingetrokken. We maken de ovenschotel met verse (snij)bonen, kies maar welke boon je het lekkerste vindt! We voegen onder andere chorizo en salamiblokjes toe om er wat pit aan te geven. 

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 3/4 personen:

  • 400 gram (snij)bonen gesneden
  • 600 gram kruimige aardappels
  • 350 gram rundergehakt
  • 50 gram salami in blokjes 
  • 50 gram chorizo in blokjes
  • peper/zout
  • klein blikje tomatenpuree
  • 2 knoflooktenen
  • 1 ui
  • 300 gram passata
  • ½ tl kaneelpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • olijfolie/roomboter
  • 75 gram Parmezaanse kaas

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukenge-reedschap en snijplanken. 
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place). 
  • Verwarm de oven voor op 170 graden.
  • Kook de kruimige aardappels en maak een aardappelpuree. Stamp de aardappelen tot een puree.
  • Breng de puree op smaak met een klein beetje roomboter, peper en zout.
  • Snij de ui en knoflook.
  • Fruit de ui, knoflook 2 minuten. Voeg vervolgens het gehakt toe en rul het geheel 4 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree, de snijbonen, chorizo, salami blokjes en de kruiden toe en bak het geheel 2-3 minuten.
  • Na 2-3 minuten voegen we de passata toe en laten het geheel 10 minuten pruttelen.
  • Vet een ovenschaal in met een klein beetje roomboter of olijfolie.
  • Doe het mengsel in de ovenschotel, bedek het mengsel met de aardappelpuree.
  • Strooi de kaas over de schotel.
  • Doe de bonenschotel 30 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk!