BBQ bijgerechten
3/4 personen
15 minuten

BBQ bijgerechten

Wij, slagers staan graag achter de BBQ. Wij kunnen naast een heerlijk stukje vlees ook genieten van groenten van de BBQ. Vaak krijgen wij de vraag wat wij als slagers eten naast ons heerlijke vlees. Na een kort vragenvuur aan onze klanten kregen wij als input; 'Snel klaar', 'Simpel' en 'Gezond'.
Wij zijn aan de slag gegaan met onze lievelings-groenten-recepten en delen wij graag met jou!

Wij hebben drie recepten gemaakt;

  1. Gegrilde aubergine met pesto
  2. Witte kool salade
  3. Gegrilde groenten

Gegrilde aubergine met pesto

Ingrediënten:

  • 1 Aubergine 
  • 2 el pesto
  • Cherry tomaatjes doormidden gesneden
  • Oregano gedroogd
  • Geraspte kaas

Bereiding

  1. Snij de aubergine in dunne plakken van 0,5 centimeter.
  2. Grill de aubergine kort om en om, ongeveer 2-3 minuten.
  3. Haal de aubergine plakken van de BBQ, laat ze afkoelen.
  4. Smeer de aubergine plakken in met de pesto en beleg ze met de cherry tomaatjes, de gedroogde oregano en de geraspte kaas.
  5. Grill de belegde aubergine nog 3-4 minuten op de BBQ.

Witte kool salade

Ingrediënten:

  • 150 gram witte kool, gesneden
  • 150 gram peen julienne gesneden
  • 2 - 3 stengels bleekselderij in kleine stukjes
  • Handje rozijnen
  • Handje walnoten in stukjes
  • 2 el kwark
  • 2 tl mosterd
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 tl honing
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Meng de kwark, mosterd, olijfolie, honing, peper en zout door elkaar voor de dressing van de witte kool salade.
  2. Voeg vervolgens de witte kool, peen, bleekselderij, de rozijnen en de walnoten in een kom en meng deze met de dressing.

Gegrilde groenten

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika (gewoon of punt paprika)
  • Takje cherry tomaten
  • Balsamico azijn
  • 2 tl Italiaanse gedroogde kruiden
  • Olijfolie extra vierge
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Snij de courgette, aubergine en de paprika's in dunne plakken van 0,5 centimeter.
  2. Kwast de groenten in met olijfolie om te bakken en peper en zout de plakken.
  3. Wanneer de BBQ heet genoeg is, grill je de groenten kort om en om, ongeveer 3-4 minuten.
  4. Het is handig om de tomaten aan een tak te grillen, zodat ze niet tussen de kolen belanden :-)
  5. Als de groenten klaar zijn, leg ze in een braadslee en breng op smaak met de Balsamicoazijn, de Gedroogde Italiaanse kruiden en eventueel peper, zout en olijfolie.
  6. Doe eventueel de gegrilde groenten op een lage stand in de oven om ze warm te houden, op 80 graden.

Eet smakelijk!