Pulled Beef van Black Angus nek
7/8 personen
6 uur

Pulled Beef van Black Angus nek

Voor de Diehard-BBQ fans: Pulled Beef slowcooking op de BBQ gemaakt van Black Angus Nek 'Chuck'.

De Black Angus Nek 'Chuck' gaat ruim 6 uur op de BBQ, maar het wachten wordt beloond!  We kiezen voor de nek van het Black Angus rund omdat deze iets vetter is. Het Black Angus rund wordt 120 dagen graan gevoerd. Dit proef je terug! We lieten ons inspireren door wereldkampioen BBQ: Jord Althuizen. Beetje van de wereldkampioen en een beetje van ons zelf ;-) We gebruiken onze eigen BBQ rub. Begin een avond van te voren om het lekkerste resultaat te bereiken. 

 

Dit heb je nodig

Ingredienten voor 8 personen

  • 2,0-2,5 kg Black Angus Nek ‘Chuck’
  • 40 gram BBQ rub (verkrijgbaar in onze slagerij)
  • Houtskool
  • Rookhout (2 grote stukken)
  • Aluminiumfolie
  • Grote aluminiumbak
  • Kleeffolie
  • 100ml Runderfond
  • 2 el vloeibare margarine

En zo maak je het

  • Was je handen, zorg voor een schone werkbank, keukenge-reedschap en snijplanken.
  • Zet als eerste de benodigdheden klaar (=Mise en place). 
  • Begin de avond van te voren: rub de Black Angus nek helemaal in met de BBQ rub. 
  • Pak de Black Angus nek stevig in met kleeffolie. 
  • Haal de ochtend van de BBQ de Black Angus nek een paar uur van te voren uit de koelkast.
  • Doe het rookhout in het water en week het rookhout 30 minuten in het water.
  • We gaan de Black Angus nek indirect BBQen.
  • Stook de bbq op naar 125 graden en voeg het rookhout toe.
  • Leg de Black Angus nek 2,5 tot 3 uur op het rooster.
  • Van de wereldkampioen Jord Althuizen hebben we geleerd om de het vlees eerst te overgieten met 100ml Runderfond en 2el vloeibare margarine, voordat je het inpakt met aluminiumfolie. 
  • Na 2,5-3 uur leg je de Black Angus nek in een aluminiumbak en pak de Black Angus nek in met aluminiumfolie in, zorg dat er een goede ‘bark’ op zit.
  • Laat ongeveer nog 3 uur garen tot een kerntemperatuur van 80-90 graden.
  • Wanneer de kerntemperatuur is bereikt laat je de Black Angus nek 20 minuten rusten.
  • Trek vervolgens met twee vorken de Black Angus nek uit elkaar.
  • Je hebt nu de lekkerste Pulled Beef!
  • Serveer met een eigengemaakt BBQ saus, ijsbergsla en een knapperig ciabatta broodje.